Skocz do zawartości

XBOX - konsola multimedialna....

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 SebeQ

retro-hunter

• Ekipa
  • 864 postów
  • MiastoSłupsk
  • PSN ID:SebeQ86
  • Gamertag:SebeQ86

Napisano 10.10.2011 - 11:00

Dołączona grafika

Konsola z dobrym startem, i prawie dobrym końcem. Dlaczego tak a nie innaczej ? Mało gier które przestały sie ukazywać ;/ Prawda taka że zainteresowali się głownię nową zabawką X360. Zjednej strony dobrze, a z drugiej nie. Pewne modyfikacje chodz nielegalne, to pokazały prawdziwy pazur tej maszynki. Konsola którą można postawić na równi z PS2 a i przyzwyczaić do HOMEBREW.

Dołączona grafika

#2 Scumgrief

Stały bywalec

• Ekipa
  • 961 postów
  • MiastoŁódź
  • PSN ID:scumgrrief
  • Gamertag:ProSix

Napisano 10.10.2011 - 11:50

Wiadomo było, że pierwszy Xbox był stworzony bardziej w celach "badania rynku", aby przetrzeć szlak dla X360. Niezła konsola, sporo świetnych rozwiązań i bardzo mocne bebechy, jak na tamte czasy. Gdyby Microsoft miał większe wsparcie ze strony developerów (more games!), to Sony może by miało godnego konkurenta. I w moim osobistym rankingu pierwszy Xbox jest jedną z najbrzydszych konsol, tak samo pady odrzucają samym wyglądem... ;)
Dołączona grafika

#3 Kroolik

Electric Rudeboy

• Administratorzy
  • 1706 postów
  • MiastoRudeboyz City Szczecin

Napisano 10.10.2011 - 13:27

I był całkowicie bezawaryjny czego nie można powiedzieć o X360. Miałem go długo i zero problemów. Świetne gry, wygodny pad i masa znajomych która przesiadła się z PS2 na Xa.

"Nieważne w co i na czym grasz, ważne ile przyjemności ci to daje"

OFICJALNE KANAŁY HCGAMER.PL Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#4 Angry_Us3r

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 94 postów
  • MiastoInowrocław

Napisano 10.10.2011 - 15:45

Konsola praktycznie niezniszczalna, pancerna. Z XBMC totalny kombajn multimedialny. Świetna jakość wykonania podzespołów [napęd]. Tylko ten nieszczęsny pad. Ja korzystam z przelotki DS2>XBOX
Bebechy to zmodyfikowany Pentium III i układ Nvidii. Łatwa w tuningu, usprawnianiu. :)
Prawie każda gra multiplatformowa chodzi płynniej, jest ładniejsza, czasem nawet posiada 60 fps zamiast 30.
Szczerze mówiąc konsola ta miała wszystko by zawojować, oprócz renomowanego starszego brata, jak PS.
Dołączona grafika & Dołączona grafika

#5 Manolito

Stały bywalec

• Ekipa
  • 768 postów
  • MiastoZielona Góra
  • PSN ID:ManolitoPL
  • Gamertag:ManolitoPL
  • Friend Code:1848-1877-7867

Napisano 15.10.2011 - 10:15

Kiedyś słyszałem, że MS nagle wycofał Xboxa z rynku nie dlatego, że taki miał kaprys, a dlatego że po prostu musiał to zrobić. Podobno jedna z firm (nie pamiętam która), która dostarczała podzespoły postanowiła przerwać produkcję karty graficznej/procesora/czegokolwiek co było używane w konsoli, przez co MS musiał kombinować nad nowym sprzętem, bo inaczej nie miałby jak produkować nowych egzemplarzy. Nie mam pewności, że tak było na prawdę, ale źródło tych wieści wydaje się bardzo wiarygodne.

HALA MADRID!
Dołączona grafika

#6 Angry_Us3r

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 94 postów
  • MiastoInowrocław

Napisano 15.10.2011 - 11:11

Możliwe, że chodziło o Intel bądź Nvidię. :)
Co ciekawe to jedną z ostatnich dobrych gier, żegnających platformę był Painkiller polskiego PCF.
Xboxa można uznać za konsolę niedocenioną w 100%.

Mam pomysł - możemy przy okazji wymieniać ciekawe tytuły na ową konsolę.
Sam mam bardzo szczupłą kolekcję [5 tytułów] i nie bardzo wiem, czego by szukać. ;)

Ja od siebie polecam ofkoz oba PGR i Forzę.
Dołączona grafika & Dołączona grafika

#7 Manolito

Stały bywalec

• Ekipa
  • 768 postów
  • MiastoZielona Góra
  • PSN ID:ManolitoPL
  • Gamertag:ManolitoPL
  • Friend Code:1848-1877-7867

Napisano 15.10.2011 - 11:31

Osobiście ograłem tylko dwa tytuły na tą platfrormę - Halo oraz The Warriors. Obie polecam. Mam jeszcze Midnight Club 3, ale poziom trudności tej serii niszczy mnie. W przyszłym roku jak będzie nieco mniej premier to znowu czegoś poszukam na XBoxa. Na liście życzeń głównie Halo 2, Black oraz Conker.

HALA MADRID!
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych