Skocz do zawartości

Dark Souls

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 Merit

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 30 postów
  • MiastoLiverpool
  • PSN ID:Raikoh81

Napisano 06.03.2012 - 19:53

Zatem zakończmy ten temat. :)

Ktoś z forum gra w Darka oprócz mnie i Fightera?
Dołączona grafika

#22 LubieGroszek

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 68 postów

Napisano 07.03.2012 - 00:03

Chętnie bym zagrał, niestety niewielka ilość wolnego czasu mi to uniemożliwia.

Merit - W rozmowie z Denae (przyglądam się jej - rozmowie, nie koleżance - od samego początku) i ... masz rację. Piszesz prosto, logicznie i sensownie - sam mam identyczne zdanie (chodzi o "odcinanie kuponów", nie mając do czynienia z żadną z omawianych pozycji). W moim przekonaniu (Denae) nie powinna używać takich stwierdzeń, ale to tylko moje zdanie. Swoją drogą pamiętaj, że kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa ;)

#23 Denae

Wtajemniczony

• Zarejestrowani
  • 354 postów
  • MiastoMalbork
  • PSN ID:DenaePL
  • Gamertag:DenaePL

Napisano 07.03.2012 - 10:14

No źle się przyglądaleś rozmowie Groszku, bo miałam nieco do czynienia z Demon Souls. Nie urwało mi tyłka, właściwie zmęczyło. Po obejrzeniu materiałów z Dark Souls (po których odniosłam wrażenie, z którego mnie teraz "rozliczacie"), naprawdę uważacie, że wywalę 150zł< na to, żeby dać szansę grze, która mnie (powtarzam) nie jara? I powtarzam, nie napisałam niczego krzywdzącego o tej grze, nie wystawilam jej oceny 1/10

I na bogów, kiedy się wreszcie nauczycie, że płeć gracza nie ma absolutnie NIC do rzeczy? (ale to w sumie temat na osobna rozbudowana dyskusje, albo wpis na blogu)

#24 LubieGroszek

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 68 postów

Napisano 07.03.2012 - 11:48

Denae, bardzo dobrze się przyglądałem. Miałaś do czynienia z DS tak, jak ja z Halo. Grałem w pierwszą część, nie porwała mnie, znużyła, nie przeszedłem całej, ale daleki byłbym od osądzania, że kolejna część (części) jest odcinaniem kuponów skoro NIE skończyłem części pierwszej, a drugiej nawet nie rozpocząłem (kolejnych również). Nie mam prawa rzucać takimi stwierdzeniami skoro gier (serii) po prostu nie znam. Jest to nielogiczne i niemądre - w mojej ocenie. A jeśli na ruszt wrzucamy RPG'a to sprawa wygląda jeszcze inaczej. Innymi słowy nie znasz obu produkcji (drugiej w szczególności). Wg mnie, niepotrzebnie brniesz w coś, co jest - korzystając z tego, co napisałem wcześniej - "nielogiczne i niemądre".
Co do samej gry, to przecież nikt Ci nie mówi, że masz obowiązek ją kupić, "wywalić 150 zł", bo nie o to tu chodzi. Mieszasz dwie sprawy - pierwszą, że gra Cię "nie jara" (co jest jak najbardziej możliwe i masz do tego pełne prawo) i drugą, w której stwierdzasz, że DkS jest odcinaniem kuponów po DS (czego w - zaznaczam - MOIM ODCZUCIU robić nie powinnaś, skoro nie znasz tych gier, szczególnie drugiej). Tylko tyle i aż tyle.

Poza tym piszesz, że masz "pompę z rozmowy", że Merit "spina poślady", etc., a póki co, jesteś jedyną osobą (wg mnie), która sprawia wrażenie nieco "pobudzonej" tą rozmową. Wyluzuj, szczególnie odnosząc się do ostatniego zdania w moim poprzednim poście, gdzie, chcąc rozładować napięcie i "pogodzić" Was oboje, pozwoliłem sobie na żart, który celowo został przeze mnie użyty i okraszony "przymrużeniem oka" - właśnie po to, aby nikt nie zrozumiał tego na opak, na serio, na poważnie. Szkoda, że się nie udało.

Peace :)

#25 Merit

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 30 postów
  • MiastoLiverpool
  • PSN ID:Raikoh81

Napisano 07.03.2012 - 20:33

Właśnie tylko o to mi chodziło :)
Nie brnijmy dalej w temat, a pogadajmy o grze. Ja nabiłem prawie 1000h już, ale powiedziałem sobie, że będę robił przerwy i grał w inne nowe gry na które jestem nagrzany. Darkness 2 i Catherine za mną. Syndicate też, ale w niego dalej gram, uwielbiam tą grę. Kolejne gry na horyzoncie.
W DkS mam 10 postaci (wszystkie sloty full) w tym kilka skasowałem ze względu na brak miejsca. Wszystkie robione na 125lvl do pvp. Jak ktoś gra na PS3 to zawsze mogę pograć, dać kamienie, przedmioty i co tam kto chce :)
Dołączona grafika

#26 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów
  • PSN ID:Fighter___PL
  • Gamertag:Fighter Pl

Napisano 29.03.2012 - 23:49

Moze pogramy razem?;)
Dołączona grafika
www.darksouls.forumowisko.net - polskie forum Dark Souls

#27 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 02.04.2012 - 07:18

Ma ktoś ochotę wziąć udział w turnieju PvP?
Dołączona grafika

#28 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 11.05.2012 - 17:27

Dołączona grafika

#29 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 12.05.2012 - 09:12

Dołączona grafika

#30 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 12.05.2012 - 14:25

Dołączona grafika

#31 Fighter

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 13.05.2012 - 12:53

Dołączona grafika

#32 Tien

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 57 postów
  • MiastoBielawa
  • PSN ID:TienPL
  • Gamertag:Tienar

Napisano 18.05.2012 - 22:58

Obleciałem Demon's Souls, podobało mi się, przyznam. Zakupiłem Dark Souls i jakoś ciężko mi się przemóc. Niby to samo, tyle, że więcej i lepiej. Jednak jakoś cierpliwości mi już chyba nie starczy do tej pozycji. Może kiedyś jak więcej czasu będę miał, to dam DS drugą szansę. Na razie odpalam Reach, MK9 i SFxT na kilka rundek...
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych