Skocz do zawartości

Virtua Fighter 5

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Medyk

Początkujący

• Zarejestrowani
  • 128 postów

Napisano 26.09.2011 - 13:36

Kultowa już odsłona serii Virtua Fighter. Bijatyka, w której nie wystarczy tylko naciskać przycisków. Liczy się tutaj opanowanie postaci i technika. Sporo czasu spędziłem z tą odsłoną i uważam ją za jedną z najlepszych bijatyk ever. A Wy co sądzicie o grze?

#2 FaithlessGod

Administrator

• Administratorzy
  • 1941 postów
  • MiastoOlsztyn
  • PSN ID:AdamFGinel
  • Gamertag:FaithlessGod

Napisano 27.09.2011 - 22:41

Nie mój klimat. Próbowałem się przekonać do tej gry, ale niestety bezskutecznie. Najczęściej grałem z kumplami na imprezach, ale okazało się, że w tej grze trzeba coś potrafić, a nie mashować na joypadzie ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Scumgrief

Stały bywalec

• Ekipa
  • 961 postów
  • MiastoŁódź
  • PSN ID:scumgrrief
  • Gamertag:ProSix

Napisano 28.09.2011 - 07:23

Virtua Fighter? Ostatni raz grałem z 10 lat temu na automacie nad morzem... A "piątkę" liznąłem zaledwie grając w demo. Nie przypasowała mi i zdecydowanie wolę skopać dupę AI w pierwszej części, jaka jest dla mnie najlepszą i wyprzedzającą swoją epokę, choć trudna jak... no, bardzo trudna ;/
Dołączona grafika

#4 Pabian

Początkujący

• Zarejestrowani
  • 118 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 28.09.2011 - 07:24

Pochwalę się, że jakiś czas temu ją kupiłem. Jako gra, ma ona zbyt mało trybów, w zasadzie do pogrania samemu jest tylko ten tryb co są różnego typu tournamenty. Na PS3 nie ma online :/ Jednak system bardzo ciekawy, tylko, że właśnie nie ma żadnej motywacji do gry, może tylko bardzo fajnie wyglądające akcje co niektórych postaci. Z drugiej strony ciężko byłoby nauczyć się grać dużą ilością charakterów. Jacky to mój faworyt za styl walki ;)
W najbliższym czasie ma wyjść ta rozszerzona wersja z automatów, która wyszła już dawno. Jeśli wprowadziłaby online na PS3 to pewnie bym wymienił swój egzemplarz na nią - myślę, że wiele osób by tak zrobiło.

#5 SebeQ

retro-hunter

• Ekipa
  • 864 postów
  • MiastoSłupsk
  • PSN ID:SebeQ86
  • Gamertag:SebeQ86

Napisano 28.09.2011 - 08:17

Ja pamiętam odsłony za czasów SEGI Saturn i grało mi się naprawde dobrze. Animacja rwała ale był czad ;]. VF5 posiadam swój egzemplarz na PS3 i posiadam ją tylko z racji tego że wyrwałem ją za 30zł prem... w stanie igła. Pograłem i odłorzyłem na bok ;P

Dołączona grafika

#6 Chicken

Wtajemniczony

• Ekipa
  • 268 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 29.09.2011 - 21:24

Wyświetl postUżytkownik Pabian dnia 28.09.2011 - 07:24 napisał

W najbliższym czasie ma wyjść ta rozszerzona wersja z automatów, która wyszła już dawno. Jeśli wprowadziłaby online na PS3 to pewnie bym wymienił swój egzemplarz na nią - myślę, że wiele osób by tak zrobiło..
Nic mi o tym nie wiadomo. Możesz rozwinąć temat?
Dołączona grafika

#7 Pabian

Początkujący

• Zarejestrowani
  • 118 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 30.09.2011 - 05:43

Jasne, że mogę.

Eh summer 2012 :/ I prawdopodobnie tylko w wersji cyfrowej :/
Wiadomo gra będzie miała poprawiony balans postaci + kilka nowych animacji.

#8 cascad

Świeżak

• Zarejestrowani
  • 26 postów
  • MiastoEmiraty Poznańskie
  • Gamertag:CascadJazz

Napisano 29.12.2011 - 11:55

na bank w wersji cyfrowej
co jakiś czas, przy okazji, zapraszam do zajrzenia na cosmojazz

#9 Pabian

Początkujący

• Zarejestrowani
  • 118 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 15.01.2012 - 09:13

Byłby ktoś chętny zagrać razem ? Nie mówię, że teraz, ale gdzieś w marcu dopiero. Od Dąbrowy Górniczej po Gliwice.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych